Izrael ponovo napada Kan Junis, još jedan egzodus Palestinaca

Izraelska vojska pokrenula je danas novi napad na grad Kan Junis na jugu Gaze ciljajući na borce Hamasa dok američki, katarski i egipatski posrednici ponovo zovu Izrael i Hamas na primirje.
Izraelska naređenja za evakuaciju izazvala su još jedan egzodus Palestinaca iz teško uništenih istočnih okruga Kan Junisa, gde su se mnogi vratili pre manje od dve nedelje nakon poslednjeg upada izraelske vojske u grad u julu.
Hiljade ljudi pobeglo je sinoć noseći osnovne stvari poput malih plinskih boca, dušeka, šatora, rančeva i ćebadi.
Zvaničnici iz Izraela i SAD rekli su da veruju da bi Jahja Sinvar, novoimenovani Hamasov najviši lider i jedan od stratega napada na Izrael 7. oktobra, mogao da se krije u tunelima ispod Kana Junisa.
 
Vojska je danas saopštila da su njeni ratni avioni pogodili 30 Hamasovih ciljeva u gradu.
 
Rečeno je da su trupe tražile Hamasove tunele i drugu infrastrukturu dok su učestvovale u borbi "iznad i ispod zemlje".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet