Prva zatvorska kazna u Velikoj Britaniji zbog akcija ekstremnih desničara

Sud u Velikoj Britaniji osudio je 28-godišnjeg muškarca na 20 meseci zatvora zbog podsticanja na rasnu mržnju.
Razlog za ovu presudu su poruke na Fejsbuku u kojima poziva da se napadne na hotel u kojem odsedaju azilanti.
Presuda ovom muškarcu, koji će morati da odsluži polovinu kazne iza rešetaka, prva je te vrste u Britaniji otkako su tamo pre više od nedelju dana počeli da divljaju ekstremni desničari.
Povod za nasilje je to što je jedan 17-godišnjak ubio nožem tri devojčice na času plesa, a za kojeg su lažne vesti plasirane preko interneta tvrdile da je musliman i da je azilant.
 
U talasu divljanja koji je potom zapljusnuo Britaniju, napadnut je hotel u kojem su smešteni azilanti i u njemu podmetnut požar, a desetine policajaca su povređene u sukobu sa ekstremnim desničarima.
  • u prevodu

    10.08.2024 04:16
    extremni desnicar znaci rodjen u Engleskoj ili drugi primer Indijanac rodjen u Americi to u danasnje vreme spada u extreme i jos je vidi bezobrazluka vezan za zemlju i tradiciju kao i njegovi preci generacijama stvarno je extreman ...koja propaganda i dr Goebels da je jos na ovom svetu bi vam skinuo kapu
  • ns

    09.08.2024 18:50
    i tako.. pocinje kod njih da igra mecka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet