Turska najavila da će odblokirati Instagram

Vlasti u Turskoj su saopštile da će dozvoliti pristup Instagramu nakon zabrane koja je trajala od 2. avgusta iz nejasnih razloga, između optužbi za cenzuru i nezakonitog sadržaja.
Turska najavila da će odblokirati Instagram
Foto: Pixabay
"Nakon naših pregovora sa kompanijom vlasnicom Instagrama, deblokiraćemo pristup toj platformi od 21.30 nakon što se obavežu da će odgovoriti na naše zahteve", objavio je na društvenoj mreži Iks ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu.
 
Međutim i u to vreme aplikacija je ostala nedostupna.
Ministar je sinoć govorio o "zločinima povezanim sa sadržajem" dostupnim na Instagramu.
 
Međutim, direktor komunikacija turskog predsedništva Fahretin Altun optužio je platformu za cenzuru i tvrdio da Instagram "sprečava ljude da objavljuju poruke saučešća zbog mučeničke smrti lidera Hamasa Ismaila Hanijea" ubijenog u Iranu.
Više od pedeset miliona ljudi koristi Instagram u Turskoj, kaže potpredsednik Udruženja operatora elektronske trgovine Emre Ekmekči.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet