Lekari u Indiji počeli štrajk zbog silovanja i ubistva koleginice

Lekari u državnim bolnicama u Indiji obustavili su rad "na neodređeno vreme" u znak protesta zbog silovanja i ubistva jedne koleginice.
Lekari u Indiji počeli štrajk zbog silovanja i ubistva koleginice
Foto: Pixabay
Telo 31-godišnje žene pronađeno je u petak u državnoj bolnici u kojoj je radila u gradu Kalkuti, u državi Zapadni Bengal. Obdukcija je potvrdila silovanje i ubistvo. 
 
Kako javljaju lokalni mediji, policija je uhapsila muškarca koji je radio u bolnici u kojoj je radila i žrtva, kao pomoć pacijentima u čekaonicama.
Lekari u državnim ustanovama zahtevaju da u slučaju ubijene lekarke pravda bude zadovoljena, kao i da se poveća bezbednost na radnom mestu.
Štrajk je počeo u Kalkuti a zatim se proširio na celu zemlju. Hitne intervencije nisu obustavljene. 
 
Seksualno nasilje nad ženama je rasprostranjeno u Indiji. U proseku je bilo skoro 90 prijavljenih silovanja dnevno u 2022, u zemlji sa 1,4 milijarde stanovnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Kuba postaje partnerska država BRIKS-a

Kuba se pridružuje bloku BRIKS-a kao partnerska država, u nadi da će izgraditi pravedniji i demokratskiji svetski poredak, izjavio je danas predsednik te karipske zemlje Migel Dijaz-Kanel.