VIDEO: Jedna osoba poginula u ogromnom požaru kod Atine, i Srbija šalje pomoć

Telo, po svoj prilici 60-godišnje žene, pronađeno je danas u izgoreloj fabrici u jednom od više velikih požara koji su zahvatili severoistočno predgrađe glavnog grada Grčke.
VIDEO: Jedna osoba poginula u ogromnom požaru kod Atine, i Srbija šalje pomoć
Foto: Beta/AP
Telo je otkriveno u fabrici Patima Halandriu u atinskoj opštini čijih je 70.000 stanovnika juče delimično evakuisano. 
 
Stotine vatrogasaca nastavljaju danas da se bore protiv požara koji su podstaknuti snažnim vetrom na nekim mestima dostigli visinu od 25 metara i formiraju "plameni front" od oko 30 kilometara, javila je državna televizija ERT. 
Požar čiji dim prekriva deo glavnog grada počeo je u nedelju popodne u Varanvasu, 35 kilometara severoistočno od Atine i zbog njegovog brzog širenja Grčka je uputila apel za pomoć.
Grčka je zatražila pomoć drugih zemalja, aktiviravši zajednički mehanizam civilne zaštite koji je ustanovila Evropska unija. Očekuje se da će danas stići pomoć iz više zemalja EU, kao i iz Turske i Srbije, piše Frans pres.
 
Francuska agencija Frans pres javila je da prvi kontingent od 91 vatrogasca krenuo rano jutros iz jugoistične Francuske sa više vozila za borbu protiv požara. Oni su deo od oko 180 vatrogasaca i spasilaca ali i oko 55 kamiona poslatih u pomoć. Njihovo slanje juče je najavio francuski ministar unutrašnji poslova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet