Ukrajinske vlast: Ne želimo da zauzmemo teritoriju Rusije, kraj ofanzive kad Putin okonča rat

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je saopštilo da ta država nije zainteresovana za "zauzimanje teritorije" u ruskom regionu Kursk.
Ukrajinske vlast: Ne želimo da zauzmemo teritoriju Rusije, kraj ofanzive kad Putin okonča rat
Foto: Beta/AP
Ministarstvo je najavilo da će se tamošnja ukrajinska ofanziva završiti tek kada Rusija pristane na mir.
"Što pre Rusija pristane da bude uspostavljen pravedan mir, pre će prestati ukrajinski napadi na rusku teritoriju. Dokle god Vladimir Putin nastavlja rat, dobijaće takve odgovore Ukrajine", rekao je portparol Ministarstva.
Ukrajinske operacije u Rusiji pomažu na liniji fronta u Ukrajini, objasnio je on, jer onemogućavaju Rusiji da premesti dodatne jedinice u Donjeck, ukrajinski region pod ruskom kontrolom, prenosi BBC.
 
Ruske vlasti su objavile da je otvoreno 400 privremenih skloništa širom zemlje za 30.000 raseljenih zbog ukrajinske ofanzive.
 
Vršilac dužnosti guvernera regiona Kursk Aleksej Smirnov rekao je da je u toj oblasti 121.000 ljudi evakuisano iz svojih domova.
  • Bata

    13.08.2024 22:04
    Kakav naslov
    Po naslovu ja pomislih ulaze u Moskvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet