Helikopterska jedinica MUP Srbije pomaže u gašenju požara u Grčkoj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, koji su juče upućeni u skladu sa zahtevom Grčke, otpočeli su sa gašenjem požara u Grčkoj.
Prpadnici MUP-a gase požar u mestu Kavala, u rejonu Seresa.
 
"Helikopterska jedinica MUP sa helikopterom za gašenje požara na otvorenom prostoru Kamov K-32, kapaciteta pet tona vode, već je dejstvovala od ranog jutra i za dva sata i 30 minuta izbacila 30 tona vode", navodi se u saopštenju MUP.
Dodaje se da pripadnici Helikopterske jedinice nastavljaju sa aktivnostima na gašenju požara u još dve najavljene akcije tokom današnjeg dana.
 
Pilot Helikopterske jedinica MUP Srbije Branko Popratnjak izjavio je da je ta jedinica angažovana na teritoriji Grčke u borbi sa požarima koji se trenutno dešavaju u toj zemlji.
Dodao je da su grčke vlasti odlučile da im je pomoć potrebna u rejonu Kavale, te da su danas bili angažovani tamo.
 
"Napravili smo za dva i po sata šest letova i izbacili oko 30 tona vode. Tokom dana nas očekuju još dva dodatna izlaza gde ćemo izbaciti po 30 tona vode, tako da će na kraju dana količina izbačene vode biti oko 90 tona", izjavio je on.
  • Džoni

    15.08.2024 06:26
    Beočin gori deponija od marta
    Jebem li vam mamicu dobrotvorsku!
    Kod nas u Beočinu od marta meseca gori deponija smeća, silne pare namenjene za saniranje požara su potrošene i ništa nije urađeno. Požar i dalje gori, smrad se oseti u krugu od 10km. Karcinoma u izobilju! Nekoliko puta su lokalne vatrogasne jedinice malo utišale požar koji se normalno posle nekog vremena vrati i ništa drugo nije urađeno. Da ne spominjem da su prve kuće na 100m od deponije. Danas je 15.08.2024., gori kao nikada do sada, što bi rekli eskaliralo, ovi naši spasioci idu u Grčku da gase *ebo im Vučić mater.
  • ОБСЕРВЕР

    14.08.2024 21:43
    СРЕЋНО
    Срећан рад храбри људи, помогните нашим грчким пријатељима !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet