Donirala 50 dolara Ukrajini, pa u Rusiji osuđena na 12 godina zatvora

Ruski sud je danas osudio Kseniju Kavanu na 12 godina zatvora zbog izdaje jer je navodno prikupljala novac za ukrajinsku vojsku.
Donirala 50 dolara Ukrajini, pa u Rusiji osuđena na 12 godina zatvora
Foto: Beta/AP
Ruska Federalna služba bezbednosti je saopštila da je ona "proaktivno prikupljala novac u interesu jedne od ukrajinskih organizacija, koji je kasnije korišćen za kupovinu taktičkog sanitetskog materijala, opreme, oružja i municije za ukrajinske oružane snage".
 
Njene pristalice kažu da je donirala 51,80 dolara organizaciji "Razom for Ukraine", njujorškoj dobrotvornoj organizaciji koja pruža humanitarnu pomoć deci i starijim ljudima u Ukrajini. Dobrotvorna organizacija je negirala da pruža bilo kakvu vojnu podršku Kijevu.
Kavana je prošle nedelje priznala krivicu na suđenju zatvorenom za javnost, prenose novine.
 
Kavana je uhapšena u Jekaterinburgu u februaru, ima državljanstvo i Rusije i SAD, a ruske vlasti je identifikuju po devojačkom prezimenu Karelina. 
Ona je navodno dobila američko državljanstvo jer se udala za Amerikanca i preselila u Los Anđeles, a u Rusiju je došla da poseti porodicu.
  • Harkov

    15.08.2024 22:09
    Sudstvo
    Pa toga nije bilo u nacističkoj Nemačkoj.. Jadno im je sudstvo. Kakva država, takav sud.
  • NS

    15.08.2024 14:04
    braco Rusi
    izvinite sto nasa vlast prodaje oruzje Ukrajini.
    Nemojte se ljutiti na nas i hapsiti nas zbog toga. To nije 50 dolara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet