Petnaestogodišnjak optužen za izazivanje uličnih protesta u Velikoj Britaniji

Prva osoba koja je optužena za izazivanje uličnih nasilnih protesta u Velikoj Britaniji je petnaestogodišnji dečak - zbog učešća u neredima u Sanderlendu 2. avgusta.
Očekuje se da će biti optuženo više osoba, saopštilo je tužilaštvo, javlja AP.
Nekoliko stotina osoba je uhapšeno, kada su 30. jula izbili nemiri širom Velike Britanije, podstaknuti tvrdnjom da je za ubistvo tri devojčice u Sautportu odgovoran muslimanski azilant.

Više osoba je optuženo i osuđeno zbog narušavanja javnog reda, ali je ovo prvi slučaj optužnice za nasilne proteste, što povlači moguću kaznu od 10 godina zatvora.

  • Б

    16.08.2024 01:57
    Сличности и разлике
    Председник Уганде Иди Амин Дада је често називан диктатором и слично. Он је рекао: "Могу да гарантујем слободу говора. Не могу да гарантујем слободу после говора".
    Уганда је била британска колонија. Иди Амин је учио од најбољих.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet