Ukrajina uspostavila vojnu upravu na ruskoj teritoriji

Ukrajina je uspostavila vojnu upravu u delovima Kurske oblasti posle iznenadnog upada na rusku teritoriju, izjavili su ukrajinski vojni zvaničnici.
General Oleksandr Sirski je rekao da vojna uprava ima zadatak da "održi red i zakon" i "odgovori na hitne potrebe" stanovništva u toj oblasti, prenosi N1.
Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se general Sirski kako obaveštava predsednika Volodimira Zelenskog da je kancelarija osnovana "na teritorijama koje kontroliše Ukrajina".
Ruski ministar odbrane Andrej Belusov je rekao da će Moskva poslati pojačanje u Kursku oblast, kako bi zaštitila lokalno stanovništvo.
 
Ukrajina je u četvrtak saopštila da je nastavila da napreduje na ruskoj teritoriji i da su njene trupe 35 kilometara unutar Kurske oblasti, gde kontrolišu teritoriju od 1.150 kvadratnih kilometara, uključujući 82 naselja.
 
Ukrajinska invazija započela je pre deset dana, a Kijev tvrdi da nije zainteresovan za rusku teritoriju već samo želi da Vladimir Putin okonča rat u Ukrajini.
  • Geza von Delvidek

    18.08.2024 00:12
    Respekt
    Za ove hrabre ljude! Oni su odlucni da istraju u tome da su sve svoje veze sa Rusima raskinuli i da menjaju pravac. Ne treba im osporiti to. Svaki narod zeli da je slobodan i narocito ne zele opet nazad pod rusku cizmu.
  • Tataratatira

    16.08.2024 22:48
    Ko je uspostavio bilo kakvu upravu kada su skoro svi likvidirani, a ostali se kriju po sumama? Vesti na nivou ivice i marice.
  • zztop

    16.08.2024 20:51
    Sad sledi referendum i prisajedinjenje ukrajini po putinovom receptu ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet