Hapšenja u Italiji: Ukrali 13 miliona evra u kriptovaluti

Dvojica muškaraca osumnjičena za krađu skoro milijardu digitalnih tokena (NFT) sa platforme za kriptovalute u vrednosti od 13 miliona evra uhapšena su u Italiji.
Hapšenja u Italiji: Ukrali 13 miliona evra u kriptovaluti
Foto: Pixabay
Platforma za kriptovalute, sa koje su NFT ukradeni, a čije je sedište na Kajmanskim ostrvima, podnela je 20. juna žalbu pariskom sudu.
Javno tužilaštvo je zatim otvorilo istragu za napad na sistem za automatsku obradu podataka, krađu i pranje novca od strane organizovane bande.
Zatim su mobilisani istražitelji francuske kancelarije za borbu protiv sajber-kriminala (Ofac) koji su brzo identifikovali jednog od osumnjičenih, nekadašnjeg radnika kompanije koja je zadužena za platformu.
 
"Krađa je bila unapred pripremljena. Kada je bio pružalac usluga, postavio je pristup kako bi mu omogućio da naknadno izvuče sredstva putem automatizovanog sistema podataka", objašnjava komesarka iz Ofaca Julie Benoit.
 
Policija je na kraju locirala glavnog osumnjičenog, kao i trojicu saučesnika u Italiji, poreklom uglavnom iz istočnih zemalja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet