Požar na Atici: Oštećeno više od hiljadu domova, spaljeno 104.000 hektara zemlje

U požaru na grčkom poluostrvu Atika oštećeno je 1.238 domova i spaljeno 104.000 hektara zemlje, pokazao je izveštaj evropske službe za brzo mapiranje Kopernik.
Kopernik je takođe objavio mape zapaljenog područja i hronologiju požara koji je izbio u nedelju, prenosi Pronjuz.
Zvanično, 104 kuće su proglašene neuslovnim za život, od kojih je 40 izgorelo do temelja i biće srušene, saopštilo je grčko Ministarstvo za klimatsku krizu i civilnu zaštitu.
Grčke vlasti su prvobitno prijavile "manje od 100" oštećenih zgrada, a ministarstvo navodi da su do sada obavljene 184 inspekcije u pogođenim objektima na Atici.
 
U saopštenju ministarstva se dodaje da je do sada 30 preduzeća prijavilo štetu nastalu u požaru.
 
Požar u selu Varnava na Atici izbio je pre nedelju dana, a ugašen dva dana kasnije. Nadležni organi su obećali pomoć pogođenim osobama.
  • D

    17.08.2024 10:55
    Tako će i da urade sa
    JAdrom ako im narod ne da da kopaju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet