U Nigeriji kidnapovano 20 studenata medicine

Dvadeset studenata medicine koji su putovali na medicinsku konvenciju kidnapovani su ove nedelje na istoku Nigerije gde se sve češće organizuju kidnapovanja nakon kojih se traži otkup.
U Nigeriji kidnapovano 20 studenata medicine
Foto: Pixabay
"Petnaestog avgusta oko 17 časova, 20 naših članova je kidnapovano dok su bili na putu na našu godišnju konvenciju u Enugu", objavila je Katolička federacija nigerijskih studenata medicine i stomatologije (Fecamds) u saopštenju.
Studenti su kidnapovani na putu u blizini grada Otukpo, koji se nalazi na manje od 150 kilometara od Enugua, koji je redovno bio meta napada i kidnapovanja.
 
Nigerijsko udruženje studenata medicine (Nimsa) pozvalo je na smirivanje i uverilo da je situacija pod kontrolom a njen generalni sekretar Fortun Olaje potvrdio je AFP-u da je oteto tačno 20 studenata i jedan doktor i da otmičari traže otkup.
Nigerija se suočava sa značajnim ponovnim porastom kidnapovanja zbog teške ekonomske krize u zemlji, koja sve više Nigerijaca gura ka kriminalu.
 
Više od 1.680 učenika kidnapovano je iz nigerijskih škola od kraja 2022. do početka 2014. godine, saopštila je nevladina organizacija Save the Children.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet