Nafta se iz rafinerije u Vencueli izlila u Karipsko more

Iz rafinerije El Palito u centralnom delu Venecuele pre nekoliko dana izlila se nafta u zaliv Tristeo u Karpiskom moru, prenosi Rojters.
Nafta se iz rafinerije u Vencueli izlila u Karipsko more
Foto: Pixabay
Biolog Eduardo Klajn objavio je na platformi X satelitske snimke koji, kako je naveo, prikazuju mrlju nafte površine oko 225 kvadratnih kilometara u zalivu Tristeo koja potpuno prekriva Nacionalni park Morokoj, poznat po atraktivnim plažama, navodi agencija.
Državna kompanija Petroleos de Venezuela PDVSA i Ministarstvo nafte Venecuele za sada nisu komentarisali ove informacije.
Rafinerija El Palito, sa kapacitetom obrade od 146.000 barela sirove nafte dnevno, najmanji je kompleks za preradu nafte u Venecueli i nalazi se na obali centralne države Karabobo.
 
  • Steva

    18.08.2024 12:39
    Gde sve Vučić nije umešao prste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Kuba postaje partnerska država BRIKS-a

Kuba se pridružuje bloku BRIKS-a kao partnerska država, u nadi da će izgraditi pravedniji i demokratskiji svetski poredak, izjavio je danas predsednik te karipske zemlje Migel Dijaz-Kanel.