Jedan od najtraženijih međunarodnih begunaca uhapšen u Podgorici

Državljanin Poljske uhapšen je danas u Podgorici, saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Reč je o jednom od najtraženijih lica za kojima je raspisana međunarodna poternica od strane Poljske i Južne Koreje.
 
Portal RTCG saznaje da je u pitanju Roman Zimian (51) koji se sumnjiči za krivična dela iz oblasti ekonomskog kriminala i to za težak obik prevare u većem obimu, pranje novca, krađa i povreda zakona.
 
Za ova krivična dela propisana je kazna doživotnog zatvora u Južnoj Koreji.
Iz policije su kazali da su Zimiana službenici Uprave policije locirali juče i uhapsili ga u Master kvartu, gde se skrivao pod lažnim identitetom.
 
On će biti sproveden sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici u cilju određivanja ekstradicionog pritvora.
 
Zimian je jedan od osnivača i vlasnika fonda "Future net" u čijoj je delatnosti trgovina digitalnim i kriptovalutama.
Osumnjičen je da je zajedno sa svojim partnerom S.M. oštetio veći broj lica sa teritorija Poljske i Južne Koreje, nanevši štetu u ukupnom iznosu od oko 21 milion američkih dolara.
 
Njegov partner S.M. je uhapšen u Grčkoj, a zatim u Albaniji. Zimian je, pak, 2022. godine bio uhapšen u Italiji, ali je odatle pobegao iz kućnog pritvora.
 
"Nakon što je u komunikaciji sa inostranim partnerima potvrđen identitet lica, izvršeni su pretresi na lokaciji gde je traženo lice boravilo i to prilikom službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Grupe za visokotehnološki kriminal i Regionalnog centra bezbjednosti Centar su pronašli i oduzeli tehničke uređaje i predmete za koje se sumnja da proističu iz krivičnog dela i koji su privremeno oduzeti do okončanja ekstradicionog postupka", zaključeno je u saopštenju Uprave policije. 
  • Ovo

    19.08.2024 09:33
    Ovo
    je neka budaletina jer za 30% u Srbiji bio bi zasticen ko beli Medved!
  • Pera

    18.08.2024 20:58
    Došao da poseti Do Kvona?
  • /

    18.08.2024 20:54
    /
    pa kud u crnu goru.
    srbija je azil za pranje novca i ostali ekonomski kriminal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet