Moskva: Američki bombarder se opasno približio ruskom avionu u Siriji

Moskva tvrdi da se američki bombarder poprilično približio ruskom avionu u Siriji, te da je profesionalizam pilota sprečio sudar.
Moskva: Američki bombarder se opasno približio ruskom avionu u Siriji
Foto: Pexels (Ilustracija)
Vojni avion koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama "opasno" se približio ruskom avionu u Siriji, izjavio je zamenik šefa Ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji Oleg Ignasjuk.
"Avion bombarder F/A-18 opasno se približio avionu An-30 ruskih vazdušno-kosmičkih snaga iznad Sirije. Incident se dogodio na visini od oko 6.700 metara u provinciji Homs", rekao je Ignasjuk, a prenosi TASS.
On je dodao da je ruski pilot pokazao visok profesionalizam i blagovremeno preduzeo mere da spreči sudar.
 
SAD imaju 900 vojnika u Siriji i 2.500 u susednom Iraku, sa ciljem savetovanja i pomaganja lokalnim snagama koje pokušavaju da spreče oživljavanje Islamske države, koja je 2014. zauzela velike delove obe zemlje, ali je kasnije potisnuta.
  • Ssy

    19.08.2024 22:43
    Igranje s vatrom
    Znači da i Rusi i Amerikanci imaju dobre pilote.
  • Milan NS

    19.08.2024 11:25
    Ahaha!
    Rusi misle ako mi nikad nismo vozili avion da ne znamo da to nisu dva kamiona, pa da se "u poslednjem trenutku mimoiđu".
    Ili misle da je to "Top Gun"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet