Fondacija Džordža Klunija proglašena nepoželjnom u Rusiji

Rusko tužilaštvo je fondaciju holivudskog glumca Džordža Klunija "Kluni fondacija za pravdu" proglasilo nepoželjnom u toj zemlji.
Fondacija Džordža Klunija proglašena nepoželjnom u Rusiji
Foto: Pixabay
Fondaciju su u Njujorku osnovali glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal Kluni, advokatica u oblasti međunarodnog prava.
"Fondacija obavlja posao u cilju diskreditacije Rusije. Aktivno podržava lažne patriote koji su pobegli iz zemlje, članove zabranjenih ekstremističkih udruženja i terorističkih organizacija", navelo je rusko tužilaštvo.
Tužilaštvo dodaje da "borci za pravdu" sa Medison avenije, krijući se iza humanitarnih ideja, promovišu inicijative za krivično gonjenje najvišeg rukovodstva Rusije.
  • Gaga

    19.08.2024 15:37
    Neka dođu kod nas, imaće pune ruke posla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet