Čestitka sina mafijaškog bosa u Korleoneu označena kao napad na državu

Sin zloglasnog mafijaškog bosa Koza nostre razbesneo je sicilijanski gradić Korleone nakon što je na društvenim mrežama podelio kontroverznu poruku, koja je označena kao napad na državu.
Čestitka sina mafijaškog bosa u Korleoneu označena kao napad na državu
Foto: 021.rs
Na praznik Feragosto, "Salvučo" Đuzepe Salvatore Rina, jedan od sinova Salvatorea "Toto" Rina, poželeo je srećan praznik svojim pratiocima iz "ulice Skorsone 24, Korleone, Italija", prenosi RTS.
 
To i jeste godinama bila adresa porodičnog doma Rina, ali je 2018. godine ime promenjeno u ulica Teranova u čast sudije Ćezarea Teranove, velikog borca protiv mafije koji je ubijen po nalogu mafijaškog bosa Lučana Leđa u zasedi 1979. godine.
Promenu imena naložilo je ministarstvo unutrašnjih poslova koje je upravljalo gradićem Korleoneom nakon što je gradska skupština raspuštena zbog infiltracije mafije.
 
Valter Ra, gradonačelnik Korleonea na Siciliji, izabran u junu, opisao je novi incident kao "kukavičluk" i istakao da je grad ostavio svoju mračnu prošlost iza sebe i da neće podleći pritiscima i zastrašivanjima.
Glava porodice "Toto" Rina preminuo je u zatvoru 2017. godine. Nadimak mu je bio Zver, a veruje se da je naredio više od 150 ubistava, uključujući i posebno surovo ubijanje trinaestogodišnjaka.
 
Takođe je naredio i ubistva sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselinija 1992. godine.
 
"Salvučo" Rina, njegov treći sin, vratio se da živi u Korleoneu 2023. godine nakon devetogodišnje kazne zatvora zbog povezanosti sa mafijom, pranja novca i iznude.
Bivše vlasti Korleonea su pokušale da ga proteraju kako bi zaštitile grad od loše reputacije.
  • /

    20.08.2024 20:51
    /
    kako su izglasali desnicare fasiste u vezi sa rusima tako se povampirila mafija
  • Slayer

    20.08.2024 09:46
    Takav nam treba
    Dobri čoveče mani se Italije. Dođi u Srbiju, dobićeš državljanstvo od predsednika i bićeš ministar za koju godinu. Sa takvim znanjem i stručnošću idealan si kadar za nas.
  • Neca

    20.08.2024 08:21
    Neca
    Dobar deo ljudi nemogu svatiti Sicilijance.Oni su svi povezani rodbinski kao u svim manjim mestima i hteo ne hteo ti moras biti uz svoju familiju jer u suprotnom budes izolovan a takav nemozes ziveti i raditi jer to je njihov nacin zivota u vecini slucajeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet