Ubijeni direktor, profesorka i sekretarica u srednjoj školi u Sanskom Mostu, na njih pucao kolega

U srednjoj školi u Sanskom Mostu u BiH ubijene su tri osobe.
Ubijeni direktor, profesorka i sekretarica u srednjoj školi u Sanskom Mostu, na njih pucao kolega
Foto: 021.rs
Kako su za Avaz potvrdili iz MUP-a, muškarac je ušao u Mešovitu srednju školu i pucao. Kako je objavio N1 Sarajevo, on je pucao u direktora, sekretaricu i profesorku ove škole, koje je i ubio.
 
Kako se dodaje, osumnjičeni je nakon toga pokušao da izvrši samoubistvo.
"Pucnjava je bila u 10.15. Muška N. N. osoba je izvršila upotrebu vatrenog automatskog oružja za ubistvo troje zaposlenih u školi. Nakon toga je, najverovatnije, pokušao sam sebi da presudi i zadobio je teške telesne povrede. Prebačen je u Urgentni centar Banjaluka. Policija je na licu mesta", kazao je za Avaz portparol MUP-a Unsko-sanskog Kantona.
 
Kako N1 saznaje, zločin se dogodio u zgradi koju zajednički koriste Mešovita srednja škola Sanski Most i Gimnazija Sanski Most.
N1 javlja da je preminuo direktor Gimnazije Sanski Most, profesorka engleskog jezika i sekretarica škole. U njih je, kako N1 saznaje, pucao pomoćni radnik škole.
 
Navodi se da je pomoćni radnik već izvesno vreme imao nesuglasice sa rukovodstvom škole, te se ranije žalio na diskriminaciju.
 
Protiv njega je, saznaje N1, vođen disciplinski postupak i jutros je, prema nezvaničnim informacijama, išao ciljano i tražio ljude koji su bili u tim disciplinskim komisijama i pucao u njih.
 
Kako saznaje N1, osumnjičeni za ubistvo je imao i psihičkih problema.
  • ddr

    21.08.2024 18:48
    @Komšija

    Sa jedne strane jeste isto a sa pravno administrativne strane, nije isto.
    Republika Srpska i Federacija BIH imaju odvojene zakone i institucije.


    Nije Bosna , Bosna je geografska oblast samo. Hercegovina posebna geografska oblast. Naziv države je Bosna i Hercegovina.

  • Neša

    21.08.2024 17:03
    Saučešće porodicama. Ne znam dali je čovek imao psihičkih problema ili je čoveku zbog nepravde "pukao film" ali je činjenica da se " tehničkim osobljem" često postupa sa nepoštovanjem i podcenjuju se. Uši mi para i ovo sekretarica. Ne znam dali je moguće da u Bosni direktor škole zaista ima sekretaricu. Kod nas u Srbiji nema. Kod nas u Srbiji postoji samo Sekretar škole a ako je žensko po rodno senzitivnom jeziku bi to bila sekretarka škole. Obavezno pravnik koji se bavi pravnim administrativnim i tehničkim pitanjima. Po rangu odmah ispod direktora. I kod nas ih poneki nazove sekretaricama što je po meni podcenjivanje pa čak i vređamje.
  • Zira

    21.08.2024 16:52
    Naravno u BL zbog blizine, najbrze preko Prijedora, za Bihac je dalje. To uopste nije ni bitno. Strasno, ugasio tri zivota,unistio tri porodice ,pa i svoju. Ako je suspendovan, sve to prodje, zasto ljudi sa lsihickim problemima, nisu na bolovanju i lecenju. Nikad neznas sta im je u glavi. Kasnije cemo saznati, za sad samo nagadjamo. Ako je rukovodstvo znalo njegovu dijagnozu, trebali su pravdu traziti preko Minist.zdravlja, unutrasnjih poslova i suda, zamislite da su deca krenula u skolu koji bi go bio strah za decu za ceo zivot a tako je mogao zbog bolesti da puca odreda. Danas izgleda nigde nije sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet