Ambasador Severne Makedonije u UN podneo ostavku

Ambasador Severne Makedonije u Ujedinjenim nacijama (UN) Ljubomir Frčkoski podneo je ostavku, potvrdio je danas Kabinet predsednice Severne Makedonije.
Ambasador Severne Makedonije u UN podneo ostavku
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno, u Kabinet predsednice Severne Makedonije je stigla ostavka Ljubomira Frčkoskog, koji je bio ambasador i stalni predstavnik pri Ujedinjenim nacijama.
Ostavka Frčkoskog je usledila nakon optužbi iz Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije za finansijske malverzacije iznetih početkom jula i tada je ambasador u Stalnoj misiji Severne Makedonije UN u Njujorku najavio da će sam podneti ostavku.
U pisanoj izjavi je tada odbacio te optužbe i ocenio da se o njegovom radu plasiraju laži i da su pritisci samo zbog toga što "nije podoban ideologiji novih vlasti".
 
Frčkoski je odmah na uvid stavio dokumente koji, kako je istakao, potvrđuju da nije zatajio novac od suksesije objekta bivše Jugoslavije u Njujorku, za šta je optuživan, kao ni nepotrebnih troškova suprotnih pravilnicima za rad diplomatsko-konzularnih predstavništava.
 
Dosadašnji ambasador Severne Makedonije u UN je tada bio pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova i spoljne trgovine zbog navodnih finansijskih nepravilnosti u poslovanju predstavništva, ali, kako je rekao ministar Timčo Mucunski, razgovor još nije obavljen iz zdravstvenih razloga ambasadora.
 
Univerzitetski profesor, političar i jedan od autora makedonskog ustava Ljubomir Frčkoski je na tu funkciju postavljen 2. marta 2022. godine ukazom tadašnjeg predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet