Šef CIA viđen kako ulazi u Predsedništvo Kosova

Šef američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Vilijam Berns viđen je kako danas ulazi u zgradu Predsedništva Kosova, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE).
Američka ambasada u Prištini prethodno nije potvrdila Bernsovu posetu Kosovu, kao ni kabinet predsednice Vjose Osmani, niti Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.
 
Američki vojni avion, kojim je šef CIA navodno doputovao u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, viđen je u četvrtak u podne na prištinskom aerodromu "Adem Jašari", a ekipa RSE ga je snimila parkiranog ispred "VIP" prostora na aerodromu.
Prema internet stranici za praćenje letova "Flightradar", veruje se da je Berns tim avionom putovao i iz Sarajeva u Beograd.
 
Danas je taj avion putovao iz Beograda prema Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i konačno Kosovu.
Poseta šefa CIA regionu dolazi u trenutku kada je američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer rekao da je njegova zemlja izazvana u nekoliko aspekata od strane Vlade Kosova.
 
SAD i druge zemlje međunarodne zajednice kritikovale su neke odluke i akcije koje je nedavno preduzela vlada Aljbina Kurtija, a koje su ocenjene kao "jednostrane" i "nekoordinisane".
  • /

    22.08.2024 17:08
    /
    nesto se kratko zadrzao.
    dodik ce odmah da se vrati na putinovo podesavanje
  • mimi

    22.08.2024 16:41
    Ode da im da zadatke ,pošto je kod naših završio posao !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet