Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Nemačkoj

Teroristička Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro, javlja Reuters.
Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Nemačkoj
Foto: Gianni Gattus/dpa via AP
Prema pisanju Bilda, nemački istražitelji proveravaju ovu informaciju.
Nemački Velt je ranije danas preneo izveštaj policije, u kojem se navode reči očevica, koji je rekao da je napadač prilikom krvavog pira uzvikivao "Alahu Akbar", kao i da je često posećivao lokalnu džamiju u Zolingenu.
 
Za napadačem se još traga, a nemačka policija je saopštila danas da je uhapšen 15-godišnji tinejdžer koji se dovodi u vezu sa napadom na festivalu u Zolingenu.
Policija je na konferenciji za medije navela da postoje indicije da je napadač ubadao žrtve nožem, posebno u vrat. 
 
"Nakon procene prvih slika, pretpostavljamo da se radilo o veoma ciljanom napadu u vrat", rekao je direktor policije Torsten Flajs na konferenciji za novinare.
 
Sumnja se da je tinejdžer znao za napad unapred, ali ga nije prijavio policiji, prenosi Bild.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet