Nemački specijalci upali u smeštaj za izbeglice u potrazi za napadačem

Pripadnici elitne Komande za specijalne operacije (SEK) upali su u Centar za smeštaj izbeglice u Solingenu.
Nemački specijalci upali u smeštaj za izbeglice u potrazi za napadačem
Foto: Christoph Reichwein/dpa via AP
Oni su tu upali u okviru potrage za napadačem koji je u petak uveče ubio tri osobe i ranio osmoro na festivalu u centru grada.
Prema nepotvrđenim prvim informacijama, jedan Sirijac je uhapšen, prenosi Bild. Centar za smeštaj tražilaca azila je udaljen samo 300 metara od Fronhofa, mesta jučerašnjeg napada, i na 150 metara od mesta gde su istražitelji popodne pronašli oružje – nož kojim je atentator u petak uveče ubio tri osobe i teško ranio osam.
Kako saznaje BILD, policijski pas je vodio istražitelje direktno od mesta gde je nož pronađen do doma za azilante. Specijalna jedinica je potom opkolila zgradu i konačno je upala u 20.18 časova.
 
Od tada je ispitano nekoliko stanara Centra.
 
Podsećamo, tri osobe su ubijene, a osam je ranjeno u napadu nožem koji se dogodio u večernjim satima 23. avgusta na Festivalu diverziteta kojim se obeležava 650. godišnjica osnivanja grada Solingena. Prvi izveštaji su govorili o tome da je nepoznati čovek nožem radnio više ljudi na centralnom gradskom trgu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet