Grlić Radman o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu: Nemamo nikakvih saznanja

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da nema saznanja da je u Beogradu uhapšena osoba koja je navodno špijunirala za Hrvatsku.
Grlić Radman o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu: Nemamo nikakvih saznanja
Foto: Screenshot (YouTube/UN Human Rights Council)
"Nemamo nikakvih saznanja, mi smo to isto pročitali u medijima. U kontaktu smo s našom ambasadom u Beogradu. Sve ono što smo videli u medijima su i naša saznanja", rekao je Grlić Radman.
 
Dodao je da se o tome vodi računa da bi mogli da informišu i javnost u zemlji, preneo je N1.
On je komentarisao i sinoćno zadržavanje pevačice Severine Vučković na srpskoj granici, rekavši da im se ona nije obratila i da su vest o tome takođe videli u medijima.
 
"To je isto bilo jedno od pitanja o kojem smo razgovarali na sastanku s ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem. Takve situacije nepotrebnog zadržavanja hrvatskih građana bi trebalo da prestanu. Ja sam na sastanku upozorio na pitanje slobode kretanje i slobode govora", rekao je hrvatski ministar.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je u Beogradu uhapšena osoba koja je navodno špijunirala za Hrvatsku i potvrdio da je granična policija zadržala Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".
 
Severina je izjavila da su je pripadnici srpske policije sinoć četiri sata zadržali na granici i ispitivali o stavovima prema genocidu u Srebrenici, operaciji "Oluja" i iskopavanju litijuma u Srbiji.
  • /

    26.08.2024 23:17
    /
    ne brinite, ima srbija dovoljno koje salje zauzvrat
  • Пантелија

    26.08.2024 22:41
    Ивица ухитио Северину ,шпијунирала литијум
  • zztop

    26.08.2024 18:39
    Pa ako je to uopšte i istina nisu uhapsili hrvata nego službe nađu saradnike u zemljama gde deluju, tako to funkcioniše u svim tajnim službama ... hapsili tako i fatu da je američki agent jel je u bašči po mraku vikala e-sad-e ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).