Međunarodni krivični sud: Mongolija u obavezi da uhapsi Putina

Međunarodni krivični sud (MKS) saopštio je danas da je Mongolija u obavezi da uhapsi ruskog predsednika Vladimira Putina, ako dođe u posetu koja je planirana za treći septembar.
Međunarodni krivični sud: Mongolija u obavezi da uhapsi Putina
Foto: Beta (AP)
Ovo će biti prvi put da Putin posećuje zemlju koja je članica MKS otkako je ovaj sud za njim raspisao poternicu u martu 2023.
Fadi el-Abdalah portparol MKS-a izjavio je danas da Mongolija, kao i druge potpisnice MKS-a, ima "obavezu da sarađuje". Ovo uključuje poštovanje naloga za hapšenje.
U poternici se navodi da su zločini počinjeni u Ukrajini od 24. februara 2022, kada je Rusija izvršila invaziju.
 
Moskva je negirala te optužbe, a portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da Rusija ima odlične odnose sa Mongolijom i da se ova poseta pažljivo planira.
  • Б

    31.08.2024 23:42
    Савет
    Ја Монголима не бих веровао ни за посету, ни за гасовод, а Руси и Путин како хоће.
  • Cccc

    31.08.2024 15:14
    Hahahahaa,bas ste i i ulepšali dan, hahhaaaa, nije Rusija Srbistan iz 2000god.
  • Miloš

    31.08.2024 14:19
    Vi da uhapsite i sudite predsedniku Rusije.Stavite prst na čelo i pitajte se da li ste normalni.Pa vi ne možete da sudite ni Američkom vojniku a ne predsedniku Rusije.Imalo bi da vas nema al bukvalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Pao sneg na planinama u BiH

Na Bjelašnici i Jahorini, olimpijskim planinama oko Sarajeva, kao i na planini Vlašić, u opštini Travnik, pao je sneg.

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).