VIDEO: Zbog petokrake na koncertu traže da se Alen Islamović proglasi nepoželjnim u Hrvatskoj

Udruženje hrvatskih veterana, učesnika ratova 90-ih godina, podnelo je danas krivičnu prijavu protiv organizatora sinoćnjeg koncerta Bijelog dugmeta u Splitu.
VIDEO: Zbog petokrake na koncertu traže da se Alen Islamović proglasi nepoželjnim u Hrvatskoj
Foto: Screenshot (YouTube/Alen Islamović)
Zatražili su da se pevač Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.
Udruženje navodi da je razlog to što se tokom izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" na video-bimu pojavila jugoslovenska zastava, zbog "promovisanja komunističke ideologije i simbola te propale tvorevine čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tokom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku", preneo je Dnevnik.hr.
"Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubistva miliona ljudi, a njegov zločinački simbol krvava petokraka koju su bezočno promovirali i ‘častili’ usred Splita Alen Islamović i drugovi", navodi se u tekstu koji potpisuje Zorica Gregurić, predsednica Udruženja zagrebački dobrovoljci branioci Vukovara, uz zahtev za pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih.
 
  • Darko

    02.09.2024 07:11
    Ja bi ustase i cetnik stavio na jednu livadu opasan zidom ali znam da se ne bi poubijali vec bi se udružili kao za vreme drugog svetskog rata.
  • Profa

    02.09.2024 06:39
    Refren
    Nije ga izvadio ni refren:
    Tko ne sluša pjesmu,
    Slušaće Oluju!
  • Fuj49

    02.09.2024 06:11
    PatriJote i tamo
    Deo Hrvata nikada ne može da nas iznenadi. Njima je NDH urezana u dušu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet