FOTO: Vučić otvorio Dom zdravlja u Stanarima za koji je Srbija dala 1,8 miliona evra

U Stanarima kod Doboja danas je otvoren Dom zdravlja "Srbija", čiju je izgradnja sa oko 1,8 miliona evra finansirala Vlada Srbije.
FOTO: Vučić otvorio Dom zdravlja u Stanarima za koji je Srbija dala 1,8 miliona evra
Foto: Instagram (Buducnostsrbijeav)
Ceremoniji otvaranja prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da Srbija ulaže novac u izgradnju mnogo objekata u Republici Srpskoj.
 
"Srbija je u izgradnju ovog objekta uložila 3.507.000 maraka, to je oko 1,8 miliona evra. Nastavićemo to da činimo sa najvećom pažnjom, srećom i ljubavlju. Ne možemo da opišemo koliko vi nama pomažete opstankom na vašim ognjištima i ljubavlju koju pokazujete prema Srbiji", rekao je Vučić.
On je kazao da Dom zdravlja u Stanarima nije spomenik ni njemu ni državi Srbiji.
 
"Služiće vašoj deci, vašim starima, da možete da im obezbedite najbolje lečenje. Molim vas da i sve ostalo što budete gradili bude po takvim standardima ali i da gledamo kako poštujemo naše komšije drugih vera i nacionalnosti ali da se nikada ne odreknemo svog srpskog imena i prezimena", rekao je Vučić.
 
Na ceremoniji otvaranja govorio je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik a okupljeni građani nosili su srpske zastave i transparente s natpisom "Hvala Vučiću", "Najdraži gost Vučić" i "Stanari vole Vučića".
 
 
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
 
Vučiću je tom prilikom uručena povelja počasnog građanina Stanara.
 
Vlada Srbije obezbedila je novac za ovaj objekat od oko 1.700 kvadrata. Sa 59 zaposlenih Dom zdravlja u Stanarima pruža zdravstvene usluge za oko 5.400 pacijenata i smešten je u centru opštine neposredno uz regionalni put Doboj-Prnjavor.
 
 
Kamen temeljac položen je 2022. godine.
  • @Pera Minhen

    03.09.2024 07:28
    Ti si Pero otišao i sada nam se.eš sa daljine!
    Dok pola Vojvodine nema pijaću vodu, a o kanalizaciji da i ne pričamo, ovaj se razbacuje kao pijani bogataš našim parama!
    U kakvom nam je stanju zdravstvo, školstvo?
    Sremcima se ukidaju železničke stanice, jer se nema para, a ima za razne stadione fudbalskih zgubidana i Expo 17 milijardi evra!
    Svima Srbija daje, a svom stanovništvu je, kao što neko napisa, prava maćeha!!!
    Velika sramota!!!
  • 1111

    03.09.2024 02:44
    @Pićuka
    https://www.slobodnaevropa.org/a/berza-elektricna-energija-elektroprivreda-bih-rs-hzhb/32771770.html
    BiH jedina u Evropi bez berze električne energije
    "Elektroprivreda BiH već godinama prodaje svoje viškove struje firmama nakupcima, nerijetko po cijenama nižim od onih na berzama električne energije u susjednim zemljama. Samo tokom 2022. godine je na razlikama u cijeni ovo preduzeće propustilo prihod od 63,6 miliona maraka (32,5 miliona eura), pokazala je nedavna analiza RSE".

    https://www.capital.ba/srbija-ubrzano-isisava-energente-iz-bih/

    https://ba.ekapija.com/news/4352892/eft-otvara-u-stanarima-novi-povrsinski-kop-uglja
  • rrf

    03.09.2024 02:31
    @Partyjot
    "Patetika
    Goga NS
    Da,baš su tebi uzeli pare iz džepa.
    Koliko energenata skoro za ,,dž" izvlačite iz Srpske,a bratski MTS vlasnik M:tel-a? Gdje idu te pare?Objasni mi samo ovo za početak.Kako to sad vaše pare,a ovamo kmečanje kako su vas preplavili Krajišnici,Prekodrinci...Može se reći da su to onda njihove pare."

    Da dodam usluge politickog lobiranja za Kosovo u sastavu Srbije, zbog čega je Federacija BIH koja se zalaže za nezavisno Kosovo bogatija od RS jer lobiranje za Kosovo u sastavu Srbije koči zapadne i EU investicije u RS.
    Jedini razlog zašto BIH nije priznala Kosovo je RSrpska, a to lobiranje košta.

    Mnogi lekari Srbi iz R.Srpske odlaze u Federaciju BIH da rade, jer su plate lekara mnogo veće nego u R.Srpskoj.

    U Stanarima se otvara novi kop za eksploataciju uglja.
    https://indikator.ba/KOMPANIJE-I-TR%C5%BDI%C5%A0TA/ArtMID/418/ArticleID/2414/EFT-otvara-u-Stanarima-novi-povr%C5%A1in
    https://www.capital.ba/srbija-ubrzano-isisava-energente-iz-bih/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet