Milanović: Vučić manipulisao Srbima i dovodio ih u zabludu da im Hrvatska nije dom

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom devedesetih manipulisao Srbima dovodeći ih u zabludu da Hrvatska nije njihov dom, već deo "velike Srbije".
Milanović: Vučić manipulisao Srbima i dovodio ih u zabludu da im Hrvatska nije dom
Foto: Beta (STA/Daniel Novaković/arhiva)
"Uvek me zanimalo zašto je Vučić, iako svestan da se Srbi nalaze u teškom položaju, imao potrebu baš na ovakav način narod da dovodi u zabludu. Koliko god Vučić hteo da se to zaboravi i izbriše jer nije ugodno, to nije moguće", rekao je Milanović.
On je kazao da je zato Vučića pitao da li je svestan koliko je Srba zavijeno u crno zbog toga što je izrekao u proleće 1995. godine u Glini, prenela je pres služba predsednika Hrvatske.
"Nisam ga pitao za Hrvate jer mu do Hrvata nije ni stalo", dodao je Milanović.
 
Vučić je 1995. u Glini, kao funkcioner Srpske radikalne stranke, održao vatreni govor u kojem je lokalnim Srbima rekao da Banija i Glina nikad neće biti hrvatske i poručio pristupnima da će živeti u "Velikoj Srbiji" ako pobede radikali.
  • Промишљач

    04.09.2024 10:45
    Е онда овако
    @Maxa/ Z4/ укратко да неби било на дугачко! Тај план је изврстан на папиру али временом би миц по миц постао мртво слово на папиру (као што ови из Сарајева стално покушавају са Републиком Српском). До плана Z4 није требало ни да дође а неби се ни десило ништа да ви нисте кренули да изађете из Југославије. И шта сте добили само столицу у УН а економија би била иста и да је остала Југославија. Наша грешка, нисмо требали правити заједничку државу са вама после Првог св. рата и ништа од овога неби било, а Србији је нуђена Босна и пола приморја, и више, и ево одмах вас у Београду код краља Александра да молите за заједничку државу и он прихвати
    - глупак!
  • Max

    03.09.2024 21:27
    Milanovicu,nazalost nisi u pravu,a hrvatska nazalost nije dom Srbima iz Hr jer ste vi sa Ustasama tako odlucili.
    Prosto ili lazes ili se pravis sljep,ali rekao bih ovo prvo.Sve ste ucinili i sve cinite da srbe svedete na statisticku gresku tako da bolje ne laprdaj
  • Realno

    03.09.2024 08:49
    @Maxa
    Plan Z4 je nastao od zapadnih sila i Rusije 1995. godine, a ne na početku rata. Napisao sam već da SPS i SRS snose veliki deo krivice za "oluju", ali nisu oni jedini krivci za rat, kao što je Tuđman rekao: da Hrvatska nije htela rat, rata ne bi ni bilo. Inače posle odbijanja Z4 na insistiranje vlasti iz Beograda, počelo je povlačenje teškog naoružanja iz Krajine. Ostale su im puške, dok je sa suprotne strane krenulo žestoko naoružavanje, zapad i Rusija su dobro naoružali Hrvate, a ubrzo je Tuđman dobio odlikovanje od Jeljcina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Pao sneg na planinama u BiH

Na Bjelašnici i Jahorini, olimpijskim planinama oko Sarajeva, kao i na planini Vlašić, u opštini Travnik, pao je sneg.

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).