SAD zaplenile avion predsednika Venecuele Nikolasa Madura

Sjedinjene Američke Države zaplenile su u Dominikanskoj Republici avion predsednika Venecuele Nikolasa Madura, nakon što su utvrdile da njegova kupovina predstavlja kršenje američkih sankcija.
SAD zaplenile avion predsednika Venecuele Nikolasa Madura
Foto: Beta (AP/Cristian Hernandez/arhiva)
Letelica je prebačena na Floridu.
 
"Ovo šalje poruku sve do vrha. Zaplena aviona šefa strane države je presedan u krivičnim pitanjima. Ovim šaljemo jasnu poruku da niko nije iznad zakona i da niko nije van dometa američkih sankcija", rekao je jedan od američkih zvaničnika za CNN.
Državni tužilac Merik Garland je rekao da je Ministarstvo pravde zaplenilo avion za koji tvrdi da je ilegalno kupljen za 13 miliona dolara preko lažne kompanije i prokrijumčaren iz Sjedinjenih Država kako bi ga koristili Maduro i njegovi prijatelji.
Avion je kupljen od jedne kompanije na Floridi, saopštilo je Ministarstvo pravde, a ilegalno je izvezen u aprilu 2023. iz Sjedinjenih Država u Venecuelu preko Kariba.
 
Visoki zvaničnik iz Dominikanske Republike rekao je da je Madurov avion bio na dominikanskoj teritoriji na održavanju u vreme kada su ga zaplenile američke vlasti.
 
Dodao je da Vlada nije imala informaciju da je Madurov avion bio u zemlji sve dok ga Amerikanci nisu zaplenili.
  • Логика

    03.09.2024 08:58
    Интересантно је да је заплењен тек после куповине. Баш чудно,да!
  • predrag

    03.09.2024 08:14
    Citao sam i orignal vest ... US kazu da nije u redu da dok mnogi nemaju dovoljno ni za hranu, da se neko voza mlazanjakom.
    Bas su humani
  • Ташоли

    03.09.2024 06:11
    Лопови, шта друго рећи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet