Na svom venčanju plesala sa Putinom, a sada ju je imenovao za ambasadorku za tigrove

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je bivšu šeficu austrijske diplomatije Karin Knajsl za ambasadorku za očuvanje sibirskih tigrova.
Na svom venčanju plesala sa Putinom, a sada ju je imenovao za ambasadorku za tigrove
Foto: Screenshot (Youtube/UNIDO)
Tako je Knajsl, koja je na svom venčanju plesala sa ruskim liderom, sada dobila novu ulogu važnu u Putinovom projektu zaštite tigrova, prenosi Politiko.
 
Knajsl će se oprobati u radu Centra za tigrove Amur, ruskoj organizaciji za konzervaciju formiranoj na inicijativu predsednika Rusije, preneli su ruski mediji.
Njena nova uloga ponudiće joj "moguće opcije za pomoć populaciji tigrova u celini kao i pojedinačnim jedinkama", rekao je direktor Centra za RIA Novosti. On je dodao da Knajsl ima dosta evropskog iskustva u očuvanju prirode i da razume teškoće, kao i napore koje Ruska Federacija čini na odbrani ugrožene vrste.
 
 
Knajsl je vodila Ministarstvo spoljnih poslova u Beču od 2017. do 2019. kao članica ekstremno desničarske Partije slobode.
Partiju je, međutim, potresao skandal oko veza njenog lidera sa Rusijom a ministri iz te stranke, uključujući Knajsl, isterani su iz vlade.
 
Rusi su, međutim, dali šansu Knajsl da započne novi život, pa je tako postala stalna gošća na kanalu RT, a 2021. ušla je u odbor Rosnjefta, državne naftne kompanije.
 
Prošle godine, ona se preselila u Rusiju kako bi rukovodila organizacijom eksperata u Sankt Peterburgu.
 
Knajsl takođe aktivno učestvuje u diplomatiji u interesu Moskve, pa je tako u julu u UN održala govor u kom je pozvala na obustavu isporuka oružja Ukrajini.
  • Max

    04.09.2024 13:41
    Ja
    Zivim u Austriji i znam dvoje komsija Austrijanaca koji su isli u Rusiju i tamo kupili sebi stanove na Krimu jer vide da se Europa menja kako ne treba,da nisam uzeo ovde nekretninu koju sad otplacujem i ja bi postupio isto "za ne daj boze"!
  • zztop

    04.09.2024 09:37
    Car putin je uvek bio široke ruke za svoje pulene , tome se i vulin nada ...
  • Popaj

    04.09.2024 08:59
    Bezace mnogi za Rusiju,zivi bili pa videli.Zapad je otisao do vraga,to su i trazili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet