Papa pohvalio Indonežane: Vi imate puno dece, dok neki više vole da imaju pse i mačke

Papa Franja je pohvalio Indonežane zbog toga što imaju velike porodice, primetivši da se ljudi u drugim zemljama radije odlučuju da imaju kućne ljubimce nego decu.
Papa pohvalio Indonežane: Vi imate puno dece, dok neki više vole da imaju pse i mačke
Foto: Beta/AP
Papa je to izjavio obraćajući se pored predsednika Indonezije Džoko Vidodoa tokom posete Džakarti na prvoj stanici svoje azijske turneje, prenosi Rojters.
 
"U vašoj zemlji porodice imaju troje, četvoro ili petoro dece, i to vas pokreće napred a reflektuje se na proseku godina vašeg stanovništva", kazao je papa.
On je dodao da Indonezija treba tako da nastavi jer je primer za druge zemlje, iako tamo, ma kako smešno zvučalo, neke porodice više vole da imaju mačku ili psa umesto dece.
Papa je slične poruke uputio i u maju na konferenciji u Rimu o demografskoj krizi koja pogađa Italiju i Evropu.
 
Tom prilikom je rekao da su domovi puni predmeta a u njima nema dece zbog čega postaju vrlo tužna mesta.
  • ronin

    09.09.2024 11:38
    Bolje ti razmisli o desetinama miliona dolara koje se troše za tvoje vozikanje po svetu i ceremonije tvojih poseta, koliko bi gladne dece ili gladnih pasa mogao da nahraniš tim novcem koji se zbog tebe razbacuje, umesto što soliš pamet nekome hoće li imati psa ili dete.. klasično i večito vatikansko licemerje
  • Dobrivoje

    05.09.2024 09:44
    Ne može se voditi normalan život u stanu i urbanoj sredini sa više od dvoje dece. Retke porodice koje znam sa više su ili prebogate ili poludele. Više dece može na imanju gde svako ima nešto korisno da radi.
  • Mja

    05.09.2024 09:28
    Pa u ovom lepom danasnjem svetu napravili ste uslove i okruzenje za pse i mačke a ne za decu.Sta sad hoćete?Da Vam neko radi od jutra do sutra po dva posla da bi izmedju ostalog i Vas izdržavao i da paralelno gaji puno dece?Sto Vi nemate decu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet