Umrla olimpijka koju je dečko polio benzinom i zapalio: Imala opekotine na 75 odsto tela

Maratonka iz Ugande Rebeka Čeptegej, koja se takmičila na Olimpijskim igrama u Parizu, umrla je od zadobijenih povreda nakon što ju je dečko u nedelju polio benzinom i zapalio.
Umrla olimpijka koju je dečko polio benzinom i zapalio: Imala opekotine na 75 odsto tela
Foto: Beta/AP
"Saznali smo za tužnu smrt naše olimpijske atletičarke Rebeke Čeptegei nakon okrutnog napada njenog dečka", rekao je Donald Rukare, predsednik Olimpijskog komiteta Ugande, u objavi na mreži X.
Čeptegej, koja je osvojila 44. mesto na olimpijskom maratonu, zadobila je opekotine na 75 odsto tela i nalazila se u bolnici u kenijskom gradu Eldoret, prenela je Prototema.
Kenijski policijski zvaničnici saopštili su da je Rebekin dečko doneo kantu punu benzina, prosuo benzin po njoj i zapalio je tokom rasprave u nedelju. Prema navodima lokalnih novinara, napad se dogodio u njenoj kući u Keniji nakon svađe koju je ova 33-godišnjakinja imala sa napadačem u vezi sa imanjem koje je kupila.
 
Kako je policija tada saopštila, napadač Dikson Dijema takođe je povređen i hospitalizovan zbog zadobijenih opekotina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet