Ulica u ruskom gradu dobiće naziv po nekadašnjem gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću

U ruskom gradu Beslanu jedna ulica biće nazvana po preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, piše hrvatski nedeljnik Nacional.
Ulica u ruskom gradu dobiće naziv po nekadašnjem gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću
Foto: Screenshot (Youtube/Al Džazira Balkans)
Vest o tome je u nedelju objavila ruska agencija Tas, a saopštena je na konferenciji za novinare Odbora "Majke Beslana".
 
"U bliskoj budućnosti u Beslanu će biti otvorena ulica koja će se zvati po Milanu Bandiću koji nam je godinama pomagao. Nažalost, preminuo je za vreme pandemije", rekao je u nedelju Atsamaz Misikov, jedan od talaca u Beslanu tokom terorističkog napada na tamošnju školu, a na prvi dan početka školske 2004. godine.
Bandić je nakon tog napada za decu Beslana organizovao letovanja i rehabilitaciju u odmaralištu u Novom Vinodolskom.
Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je Bandića 2007. medaljom "Za slavu Osetije".
 
To je bio najsmrtonosniji napad u savremenoj istoriji Rusije, a konferencija za novinare je održana povodom 20. godišnjice od tog događaja kada su najmanje 32 napadača povezana sa separatističkim ustankom u susednoj Čečeniji na prvi dan nastave, 1. septembra 2004, zauzeli školu u tom malom gradu u ruskoj saveznoj republici Severnoj Osetiji. Tri dana držali su više od 1.000 talaca.
  • Garica

    06.09.2024 08:02
    Strašno
    A po Vučiću? Ni u nekom selu uličica, kad već nije neki bulevar u Moskvi?!? Eee, zato u oktobru neće AV ići u Kazanj, neka Putinu dođe Milanović, Plenković...
  • /

    05.09.2024 18:30
    /
    no comments?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet