Nakon što se ceo razred u Hrvatskoj ispisao zbog nasilnog učenika: Biće premešten u drugu školu

Nasilni učenik jedne zagrebačke osnovne škole, zbog kog se ceo razred ispisao, biće prebačen u drugu obrazovnu ustanovu i svi oni mogu sada da se vrate.
Nakon što se ceo razred u Hrvatskoj ispisao zbog nasilnog učenika: Biće premešten u drugu školu
Foto: 021.rs
To je saopštio ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuhs.
 
Odluka o premeštaju devetogodišnjeg učenika u drugu školu doneta je juče.
"Ja se nadam da je epilog onakav kakav je mogao biti da su svi zajedno, od direktorke škole i ostalih učesnika prema Ministarstvu postupali na vreme onako kako je trebalo postupati", rekao je Fuhs za HRT.
 
Sastanak je, kazao je, održan u Ministarstvu, a bilo ih je i ranije.
Dodao je da će, uz saglasnost roditelja, učenik nastavu da pohađa u drugoj školi, a dogovoreni su i neki drugi detalji, koje u interesu deteta i ostalih učesnika ne bi trebalo iznositi javno.
 
Fuhs ostaje pri stavu da komunikacija na nivou škole, među roditeljima, ali i direktorke prema roditeljima tog učenika i ostale dece, nije bila dobra i adekvatna.
 
"Na kraju smo dobili ovakvu situaciju. Nadam se da će se cela stvar biti dovedena do toga da sva deca budu u školi", naveo je ministar.
  • Baba Vanga

    11.09.2024 17:13
    Bravo roditelji,tako se to radi!Kad neće škola i država da premesti nasilnika,onda ispišete decu i ćao zdravo!!I eto,vidiš kako odjednom može sve!!! Bravo za jedinstvo!!
  • Drug Brežnjev

    11.09.2024 09:14
    Predrag
    Dragi "gospodine" Predraže ako se osećate kao primitivac radite na vašem vaspitanju.
    Moja osećanja nisu takva .
    A što se tiče školskog programa nije da je skroz blistav ali u odnosu na skandinavski je ohohoo bolji ,osim dela o rodnim ravnopravnostima .
  • predrag

    10.09.2024 19:17
    Znaci i kod njih isto ...
    Neko u ministarstvu obrazovanja mudro prepisuje pravila iz Norveske, ne shvatajuci da Balkan nije sever Evrope, nego primitivci.
    A sto ne prepisu njihov nastavni program, nego opterecuju decu glupostima i moraj da uce sve kao pesmicu, bez shvatanja kako priroda funkcionise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet