Dronovi već dva dana ometaju saobraćaj na aerodromu u Stokholmu

Avio-saobraćaj na međunarodnom aerodromu Stokholm-Arlanda protekle noći je bio poremećen, drugu noć uzastopno, zbog drona koji je uočen iznad staze, izjavio je predstavnik uprave civilne avijacije.
Dronovi već dva dana ometaju saobraćaj na aerodromu u Stokholmu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Incident je prijavljen kontroli leta sinoć malo posle 22 časa, što je izazvalo kašnjenje letova od oko 15-20 minuta, rekao je agenciji Frans pres Danijel Akerman iz službe za kontakt s medijima.
 
Dan ranije, četiri drona izazvala su prekid vazdušnog saobraćaja od gotovo dva sata, što je poremetilo pet letova, saopštio je švedski operator Svedavia.
Oni su preusmereni na druge aerodrome ili su odloženi.
 
Policija je otvorila istragu zbog "sabotaže aerodroma" 8. i 9. septembra.
"Pretpostavljamo da je reč o namernom delu, ali ne mogu reći koji je cilj. Zbog tajnosti istrage ne možemo precizirati koja vrsta drona je u pitanju", rekao je novinarima portparol policije Danijel Vikdal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet