SAD najavile sankcije protiv Irana zbog isporuke raketa Rusiji

SAD su najavile mere protiv Iranaca uključenih u isporuku balističkih raketa kratkog dometa Rusiji za napad na Ukrajinu.
SAD najavile sankcije protiv Irana zbog isporuke raketa Rusiji
Foto: Pixabay
Time su SAD zvanično optužile Iran za naoružavanje ruskih snaga pošto su se tokom vikenda pojavile pretpostavke na osnovu obaveštajnih informacija o tome.
 
Američki državni sekretar Entoni Blinken, nakon sastanka sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Lemijem u Londonu, rekao je da će sankcije biti objavljene kasnije danas.
"Rusija je sada primila pošiljke ovih balističkih projektila i verovatno će ih upotrebiti u roku od nekoliko nedelja u Ukrajini, protiv Ukrajinaca", rekao je Blinken.
 
On i Lemi sutra će zajedno posetiti Ukrajinu.
Blinken je danas rekao da se čini da su transferi završeni.
 
Iran je, kao i prethodnih puta kada su američki obaveštajci nagoveštavali takve isporuke, negirao da je Rusiji dao oružje za rat u Ukrajini.
  • Misadosta

    10.09.2024 17:21
    Ovo se zaista u svetu vise nemoze tolerisati da neko moze da radi sta hoce , prodaje oruzje i naoruzava koga hoce a drugi pritom to isto ni pomisliti nesmiju e to se zove valjda medjunarodnim pravom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet