Nove optužnice protiv Harvija Vajnštajna, suđenje se nastavlja u novembru

Protiv filmskog producenta Harvija Vajnštajna optuženog za seksualne prestupe danas su, uoči ponovljenog suđenja u Njujorku, podignute nove krivične optužnice, saopštili su tužioci na Menhetnu.
Nove optužnice protiv Harvija Vajnštajna, suđenje se nastavlja u novembru
Foto: Beta/AP (Adam Gray)
Dodatne optužbe su trenutno pod pečatom, ali se očekuje da će tako ostati do Vajnštajnovog suđenja zakazanog za 18. septembar.
 
Filmski producent se oporavlja od hitne operacije srca u ponedeljak u bolnici na Menhetnu i nije bio na današnjem saslušanju.
Kancelarija okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega otkrila je na nedavnom sudskom ročištu da su tužioci počeli da predočavaju velikoj poroti dokaze o tri dodatne optužbe protiv Vajnštajna, još od sredine 2000-ih.
Vajnštajna čeka ponovljeno suđenje u novembru, nakon što je njegova osuda za silovanje 2020. godine u Njujorku i 23-godišnja kazna, poništena u aprilu.
 
Ostaje da se vidi da li će nove optužbe biti uvrštene u ponovljeno suđenje, kako se nadaju tužioci, ili će ih sud tretirati kao poseban predmet.
 
Sedamdeset i dvogodišnji suosnivač filmske i televizijske producentske kuće Miramaks dugo je tvrdio da je svaka seksualna aktivnost bila sporazumna.
 
On je ranije ove sedmice imao hitnu operaciju srca nakon što je osetio bolove u grudima u zatvoru u Njujorku, a trebalo je da se tokom ove sedmice pojavi na sudu gde tužioci predstavljaju dokaze u okviru tekućih istraga protiv njega pred velikim porotom u Njujorku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet