Svi letovi na belgijskom aerodromu otkazani zbog iznenadnog štrajka zaposlenih

Svi letovi na belgijskom aerodromu "Šarlroa Brisel-jug" otkazani su danas zbog iznenadnog štrajka koji je pogodio oko 200 letova i 30.000 putnika.
Svi letovi na belgijskom aerodromu otkazani zbog iznenadnog štrajka zaposlenih
Foto: Pixabay
Red letenja aerodroma pokazuje da su dva leta preusmerena na aerodrom u Liježu, dok su ostali otkazani, prenosi Politiko.
 
Uprava aerodroma je saopštila da je veoma iznenađena štrajkom, pošto su sindikati najavili  protest tek od 19. septembra.
Porparolka aerodroma Natali Pjerar je izjavila da je "za žaljenje" što su putnici taoci ovih protesta.
Operativni kapacitet aerodroma je preventivno smanjen na 15 odsto, ali jutros "nismo mogli da ukrcamo putnike u avione", dodala je Pjerar.
 
Sindikati, koji su juče najavili iznenadni štrajk, žale se na uslove rada i navodnu "agresivnu politiku menadžmenta".
 
Aerodrom "Šarlroa Brisel-jug", koji se nalazi na oko 60 kilometara južno od Brisela, uglavnom koriste niskobudžetne avio-kompanije Rajaner i Vizer, dok manji broj letova obavljaju kompanije Er Korzika i Pegaz.
 
U pitanju je drugi najprometniji aerodrom u Belgiji kroz koji je prošle godine uslužio skoro 9,4 miliona putnika.
  • Zoran

    13.09.2024 11:55
    Znao sam da nije kod nas čim hejteri ne smeju da zimu,ipak je to EU,nije preporučljivo da zimu!
  • Drugobelgijanac

    13.09.2024 10:55
    Nema ovde u Majamiju farmi osim onih životinjskih. Parova ima, a i celih porodica koje dolaze na letovanje. Pozdrav i ubaci u manju brzinu, smanji broj obrtaja ;)
  • Musa

    13.09.2024 08:25
    @Drugobelgijanac
    A zašto bi me trebali zanimati belgijski problemi i njihove negativnosti? Pa valjda je normalno da volim red u svojoj kući?! I primetim kad nešto ne valja. A, inače, jeste odgledali sinoć "Farmu" ili "Parove"? Verujem da ne propuštate....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet