Dvojac uhapšen zbog krađe Benksijeve slike "Devojčica s balonom"

Dvojica muškaraca optuženi su za krađu umetničkog dela umetnika Benksija iz londonske galerije, saopštila je danas policija, navodeći da je slika "Devojčica sa balonom" pronađena.
Dvojac uhapšen zbog krađe Benksijeve slike "Devojčica s balonom"
Foto: Beta/AP
Britanska metropolitanska policija saopštila je da su Lari Frejzer (47) i Džejms Lav (53) iz Galerije Grove u nedelju uveče ukrali jedino sliku uličnog umetnika vrednu 270.000 funti (355.000 dolara).
 
Optuženi su se juče pojavili na sudu, gde su pušteni uz kauciju, a sledeći će se put pred sudijom pojaviti 9. oktobra.
Benksi, koji nikada nije potvrdio svoj puni identitet, započeo je slikarsku karijeru oslikavanjem zgrada u Bristolu, u Engleskoj, i postao jedan od najpoznatijih svetskih umetnika.
Njegove nestašni i često satirični grafiti uključuju dva policajca koji se ljube, naoružanu policiju za nerede sa žutim smajlijem i šimpanzu sa natpisom: "Smejte se sada, ali jednog dana ću ja biti glavni".
 
Njegove slike, instalacije i šabloni za tagove poput prodaju se za milione dolara na aukcijama i privukle su lopove i vandale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet