U Budvi i Baru se utopile dve osobe, na snazi crveni alarm

Dve osobe utopile su se sinoć u Crnoj Gori, obe su se kupale u moru i pored upozorenja da je na snazi crveni alarm, prenose podgorički mediji.
U Budvi i Baru se utopile dve osobe, na snazi crveni alarm
Foto: 021.rs
Jedna osoba utopila se sinoć mestu Drobni pijesak kod Budve, saopštila je Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).
 
Utopljenika je izvukao, kako su saopštili, spasilački čamac SAR-5 zajedno sa posadom UPSUL i pripadnicima Sektora granične policije.
Sinoć se utopio i ukrajinski državljanin O.J. (36) u moru kod Bara, javili su lokalni mediji.
 
On je, sa suprugom i detetom, izvučen iz uzburkanog mora na Velikom pijesku.
"Utopljenikova porodica je spasena, zahvaljujući holandskom državljaninu koji je uskočio u talase da im pomogne, a potom upućena na medicinsko zbrinjavanje u Opštoj bolnici Bar", saopšteno je iz policije.
 
Iz UPSUL su upozorili da je na snazi crveni meteo alarm i najava veoma jakih vetrova koji stvaraju velike talase i jake struje.
 
I pored istaknutih crvenih zastavica na plažama, ulaze u more i time rizikuju svoje živote i živote pripadnika službi koji ih spašavaju u veoma uzburkanom, kamenitom i nepristupačnom terenu.
 
"Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i nažalost rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života, te UPSUL je apelovao da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbegle nepotrebne nesreće i utapanja", navodi se.
 
Podsetili su da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan broj 129 ili putem mobilne aplikacije safesea.me.
  • Hermelin

    14.09.2024 12:38
    Play stupid games, win stupid prizes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet