Pet osoba stradalo na istoku Rumunije nakon olujnog nevremena

Pet osoba stradalo je u olujnom nevremenu koje je pogodilo istočnu Rumuniju.
Pet osoba stradalo na istoku Rumunije nakon olujnog nevremena
Foto: Pixabay
Spasilačke službe borile su se da spasu 95 ljudi u teško pogođenim istočnim okruzima Galati i Vaslui, saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije ne navodeci detalje o načinu smrti preminulih, prenosi AP.
 
Helikopter "Blek hok" raspoređen je u Galati kako bi pomogao u misijama potrage i spasavanja.
Nevreme je pogodilo 19 mesta u osam okruga u Rumuniji, a jak vetar je oborio desetine stabala koja su oštetila automobile i blokirala puteve i saobraćaj.
 
Rumunski premijer Marsel Čolaku otkazao je planirane aktivnosti kako bi otputovao u okrug Galati i procenio posledice.
Nadležne službe u nekoliko zemalja centralne Evrope saopštile su da ce za vikend jake poplave pogoditi Češku, Poljsku, Austriju, Nemačku, Slovačku i Mađarsku.
 
"Moramo biti spremni za najgori scenario. Težak vikend je pred nama", rekao je češki premijer Petr Fiala nakon sastanka vladinog centralnog kriznog komiteta.
  • Vojvodina Forever

    14.09.2024 20:44
    Gde su sada naši da idu do naše drage komšije da im pomognu? Da li smo zaboravili 2014 koliko nih iz Rumunije su prešli granicu da bi išli za Obrenovac jer su smatrali da Srbiji treba pomoć!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet