Kim Džong Un i Šojgu razgovarali o odbrani zajedničkih bezbednosnih interesa

Severnokorejski lider Kim Džong Un i ruski zvaničnik za bezbednost Sergej Šojgu razgovarali su o jačanju saradnje dve zemlje kako bi "branili zajedničke bezbednosne interese", javlja agencija KCNA.
Kim Džong Un i Šojgu razgovarali o odbrani zajedničkih bezbednosnih interesa
Foto: Beta (KCNA)
U izveštaju severnokorejske zvanične novinske agencije se navodi da je Kim rekao da će Severna Koreja nastaviti da širi saradnju sa Rusijom u skladu sa strateškim partnerstvom dve zemlje.
SAD i Ukrajina, kao i nezavisni analitičari, tvrde da Kim pomaže Rusiji u njenoj invaziji na Ukrajinu isporukom raketa i projektila u zamenu za ekonomsku i drugu vojnu pomoć Moskve.
Moskva i Pjongjang su negirali optužbe, ali su naveli da će pojačati vojnu saradnju i potpisali sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvom na samitu u junu.
 
Šojgu, koji je do maja bio ministar odbrane Rusije, a sada je sekretar Saveta bezbednosti, je svojom posetom Pjongjangu u julu prošle godine nagovestio početak bližih veza između Severne Koreje i Rusije.
  • Vlada

    14.09.2024 16:35
    Izreka
    Ko sa Rusima u krevet leže, upišan se budi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet