Najavljeno da će se Gruzija izviniti Južnoj Osetiji za rat 2008. godine

Tbilisi namerava da se izvini Južnoj Osetiji zbog oružanog sukoba 2008. godine, izjavio je osnivač vladajuće partije Gruzijski san Bidžina Ivanišvili.
Najavljeno da će se Gruzija izviniti Južnoj Osetiji za rat 2008. godine
Foto: Pixabay
On je za rat okrivio "spoljne sile" i tadašnju gruzijsku vladu.
 
"Gruzija će smoći snage da se izvini Osetiji za rat koji je bivši predsednik Mihail Sakašvili pokrenuo 2008. godine", rekao je Ivanišvili tokom predizbornog mitinga u gradu Gori, prenosi gruzijski javni servis 1TV.
Ivanišvili je naglasio da će, kada pokretači sukoba budu pozvani na odgovornost za svoje postupke, započeti proces obnove odnosa.
 
On je napomenuo da će se posle izbora 26. oktobra oni koji su odgovorni za rat i podrivanje "gruzijsko-osetijskog bratstva", suočiti sa najstrožim pravnim posledicama. 
Ivanišvili je izrazio uverenje da će to otvoriti put za izvinjenje i pomirenje, posebno za štetu koju je Nacionalni pokret naneo tokom sukoba.
 
"Uveravam vas da će se gruzijski Nirnberški proces uskoro održati i da će to biti ključni korak ka našem pomirenju. Gruzijci imaju izuzetnu sposobnost da se suoče sa stvarnošću, bez obzira koliko ona bila teška", istakao je Ivanišvili.
 
On je dodao da je uveren da će "priznanje naših grešaka i podsećanje na vekovno bratstvo između Gruzije i Osetije" utrti put za obnovu poverenja između ljudi i sa jedne i sa druge strane. 
  • Milica

    15.09.2024 15:16
    Haha
    Da se prekrstim levom I desnom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet