Tramp odveden na sigurno, agent Tajne službe pucao na sumnjivog čoveka

Tajna služba je odvela na sigurno Donalda Trampa nakon što su agenti pucali na čoveka koji je primećen sa nečim što je možda bilo oružje dok je bivši predsednik bio na golf terenu, piše Njujork post.
Tramp odveden na sigurno, agent Tajne službe pucao na sumnjivog čoveka
Foto: Beta (AP/Alex Brandon)
Izvori iz policije su rekli da je Tajna služba uočila sumnjivu osobu na Trampovom golf terenu Vest Palm Bič i otvorila vatru kada su agenti videli nešto što je izgledalo kao cev pištolja.
 
Jedan od agenata je pucao više puta.
AP prenosi da je kod Trampovog golf terena pronađena puška nalik kalašnjikovu.
 
Za sada se ne zna da li se muškarac nalazio na golf terenu ili u blizini terena.
 
Muškarca je kasnije uhapsila lokalna policija na auto-putu.
Golf klub Vest Palm Bič nalazi se oko osam kilometara od Mar-a-Laga, koji je Tramp nazvao "zimskom Belom kućom".
 
Tajna služba, koja se našla na meti kritika nakon atentata na Trampa u julu, napisala je na platformi X da istražuje incident koji se dogodio nešto pre 14 časova po lokalnom vremenu.
 
Saopštili su da vode istragu sa kancelarijom šerifa okruga Palm Bič.
 
Tramp je večeras u mejlu poručio svojim pristalicama da je na sigurnom i da je dobro, nakon incidenta.
 
"Došlo je do pucnjave u mojoj blizini, ali pre nego što glasine počnu da izmiču kontroli, želeo sam da prvo čujete ovo: Bezbedan sam i dobro sam. Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati", poručio je Tramp.
 
Bela kuća je nakon incidenta saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o bezbednosnom incidentu.
 
"Osetili su olakšanje kada su saznali da je Tramp bezbedan. Njihov tim ce ih redovno obaveštavati o razvoju situacije", navela je Bela kuća.
 
Portparol Trampovog predizbornog štaba Stiven Čung, prethodno je naveo u saopštenju da je Tramp bezbedan nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj blizini.
 
Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada mu je naneo povredu uha.
  • Thinker

    16.09.2024 20:49
    Nisu krivi ali...
    Siguran sam da Bajden i Haris ne stoje iza ovog pokušaja atentata, ali je stvorena politička atmosfera sa takvim anti Tramp nabojem da ustvari jesu krivi.
  • Djorde

    16.09.2024 09:18
    Smarac!
    I on je smarac kao i ovaj nas!
  • Fića

    16.09.2024 08:17
    "Bezbedno mesto"
    Pitanje je da li za Trampa postoji "Bezbedno mesto" u Americi...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet