Objavljen identitet napadača na Trampa

Objavljen je identitet osumnjičenog za pokušaj atentata na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.
Objavljen identitet napadača na Trampa
Foto: Facebook (Ryan Wesley Routh)
Njujork tajms i Foks njuz su objavili da se radi o 58-ogodišnjem Rajanu Vesliju Rutu sa Havaja.
 
On je uhapšen, a kako je u nedelju saopštio FBI, Tramp je na sigurnom nakon pokušaja atentata kraj njegovog terena za golf u Vest Palm Biču na Floridi. Tramp je igrao golf kada se incident dogodio. 
Šerif okruga Palm Bič rekao je da je napadač bio u grmlju uz golf teren kad su agenti tajne službe, koji su proveravali teren ispred Trampa, uočili cev puške. Agenti su na njega otvorili vatru, a on je odbacio automatsku pušku nalik AK-47, dva ruksaka i druge stvari i pobegao crnim automobilom "nissan".  Bredšo je rekao da je napadač imao nišan, rance i GoPro kameru.
 
Svedok je video napadača i uspeo da fotografiše njegov automobil i registarske tablice, što je dovelo do toga da su ga šerifovi zamenici uočili i zaustavili u susednom okrugu. 
 
Neimenovani policijski zvaničnik rekao je da je Tramp bio 300 do 400 metara udaljen od napadača, odnosno jednu ili dve rupe na golf terenu.
"Trenutno je u pritvoru", rekao je Rik Bredšo, šerif okruga Palm Bič. 
 
Čovek koji je priveden nakon pucnjave u blizini Trampa bio je "relativno miran" kada je priveden, rekao je šerif okruga Martin, Vilijam D. Snajder.
 
"Nije pokazivao mnogo emocija. Nije pitao: 'O čemu se radi'", rekao je Snajder.
 
Rekao je da je njegova agencija "preplavila" međudržavni put 95 i zatvorila veliki deo auto-puta pre nego što je na kraju bezbedno zaustavila sumnjivo vozilo.
 
Tramp je sklonjen na sigurno čim je uočen napadač. On je posle sam objavio na društvenim mrežama da je dobro. Tramp je posle incidenta bezbedno vraćen u svoj privatni klub Mar-a-Lago.
  • Istraživanja pokazuj

    16.09.2024 13:44
    Tramp sigurno pobeđuje
    Sa ovim 2-gim atentatom postaje jasno da Tramp sigurno pobeđuje na izborima.
    Istraživanja pokazuju da Tramp ubedljivo pobeđuje, toliko da ni krađa glasova ne pomaže, i zato pokušavaju da ga ubiju jer drugo rešenje nemaju.
  • milan

    16.09.2024 11:47
    Tramp izgleda opasno smeta fašistima. 2 : 0 za Trampa.
  • Sedam

    16.09.2024 10:36
    Jel to svim fašistima jednako, da malo-malo viču kako neko hoće da napravi atentat na njih ?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet