Kina nakon 18 godina oslobodila Amerikanca optuženog za prevaru

Kineska vlada oslobodila je 68-ogodišnjeg Amerikanca Dejvida Lina, koji je od 2006. godin služio doživotnu kaznu zatvora zbog lažnih optužbi oko prevare u vezi sklapanja ugovora.
Kina nakon 18 godina oslobodila Amerikanca optuženog za prevaru
Foto: Pixabay (ilustracija)
Linova ćerka, Elis Lin, potvrdila je za Politiko da ju je Stejt department obavestio da su kineske vlasti oslobodile njenog oca iz zatvora.
 
"Reči ne mogu da izraze moju radost, treba da nadoknadimo mnogo vremena", rekla je Elis Lin, koja je bila na putu da dočeka svog oca na aerodromu.
Lin je jedan od trojice američkih državljana za koje je Stejt department smatrao da su nepravedno zatvoreni u Kini.
 
Tajming njegovog oslobađanja, samo nekoliko nedelja nakon sastanaka američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem u Pekingu, sugeriše da je Salivenova poseta bila ključna za vraćanje Lina kući.
"Znam da je Džejk Saliven pokrenuo slučaj mog oca", rekla je Lin.
 
Stejt department smatra da su nepravedno zatvorena još dvojica Amerikanaca u Kini - Mark Svidan i Kaj Li.

Teme

kina
  • Realista

    16.09.2024 10:03
    rizik
    Ne razumem poriv nezaštićene osobe koja putuje u Kinu i tamo sklapa ugovore sa partijom. Da li je 16 godina tamničenja bilo vredno tog novca?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet