DPS: Ko je i po kom kriterijumu birao učenike i nastavnike koji su išli na prijem kod Vučića?

Opoziciona crnogorska Demokratska partija socijalista pozvala je premijera Milojka Spajića da saopšti po kom kriterijumu su birani nastavnici i učenici crnogorskih škola koji su išli na prijem Vučića.
DPS: Ko je i po kom kriterijumu birao učenike i nastavnike koji su išli na prijem kod Vučića?
Foto: Beta (Milan Ilić)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, organizovao prijem za učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Crne Gore i Republike Srpske i poručio im da je "Srbija njihova kuća".
 
"Pozivamo Spajića da crnogorskoj javnosti predoči po kom kriterijumu su se birali nastavnici i učenici crnogorskih škola kako bi, politički izabranim predsednicima opština, koji ne priznaju državu Crnu Goru i njene simbole, pravili društvo na smotri u organizaciji Vučića", naveli su iz DPS.
Ta stranka je dodala da je Spajić dužan da odgovori ko stoji iza tog institucionalnog skandala i izrugivanja crnogorskog školstva, prenele su Vijesti pisanje Mine.
 
"Crna Gora je kuća svih njenih građana, u čijim školama se nikad nije zapošljavalo prema nacionalnoj pripadnosti, niti su se učenici nacionalno i verski izjašnjavali", ukazao je DPS.
Zato je, kako su naglasili, Spajić dužan da objasni ko je, kada i kako birao "delegaciju" koja je učestvovala u političkom mentorisanju sa strane, svesnom ruganju Crnoj Gori kao građanskoj državi.
 
"I u nameri da se regionalnoj javnosti poruči da je Crna Gora duboko zagazila u proces etnofederalizacije, pod mentorstvom Beograda, iz čije se glave i formirala vlada naroda u Crnoj Gori, kako bi se društvu i državi nanela trajna šteta", dodaje se u saopštenju DPS.
  • Geza von Delvidek

    16.09.2024 14:43
    Pitanje na mestu
    Organizovano ugrozavanje drzavnosti i nacionalne sigurnost crnogorske nacije. Cist agitprop i retorika i zveckanje kao u '90.
  • Koja

    16.09.2024 12:07
    Vidi
    milovce hahaha!pa objavite rezultate popisa i sve transparetno ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet