Severna Makedonija sledeće nedelje ograničava marže na 100 prehrambenih proizvoda

Ministar ekonomije i rada Severne Makedonije Besar Durmiši najavio je danas da će naredne sedmice profitna marža 100 osnovnih prehrambenih proizvoda biti ograničena na 10 odsto.
Severna Makedonija sledeće nedelje ograničava marže na 100 prehrambenih proizvoda
Foto: Pixabay
Durmiši je novinarima rekao da će Vlada o toj meri raspravljati na narednoj sednici sledeće nedelje i da će takozvana "jesenja potrošačka korpa" obuhvatiti proizvode kao što su hleb, pekarski i mlečni proizvodi, voće i povrće.
 
"Ova mera će biti kratkoročna i važiće jedan mesec. Praksa njenog donošenja nastaviće se tokom novogodišnjih i svih narednih praznika", istakao je Durmiši.
 
Prethodno je premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski rekao da je sa proizvođačima i trgovcima postignut dogovor o "jesenjoj potrošačkoj korpi" (proizvoda koji se najviše koriste u ovo doba godine) i da će predlog Minstarstva ekonomije i rada o ograničavanu cena 100 osnovnih životnih proizvoda naći na narednoj sednici vlade.
"Juče je dostavljen predlog ministra ekonomije, koji je rezultat sastanka koji su nadležni imali sa proizvođačima i trgovcima. Očekujem da će se naći na dnevnom redu na sledećoj sednici Vlade u utorak", rekao je Mickoski novinarima.
 
Povodom Zakona o nelojalnoj trgovinskoj praksi, koji bi trebalo da stupi na snagu 28. septembra i ograniči marže na veći broj poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, premijer Severne Makedonije je rekao da će te stvari ići očekivanom dinamikom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet