Kongres izglasao da predsednički kandidati imaju istu zaštitu kao predsednik

Američki kongres je odobrio zakon kojim se zahteva od Tajne službe da štite predsedničke kandidate istim standardom kao što štite predsednike i potpredsednike.
Kongres izglasao da predsednički kandidati imaju istu zaštitu kao predsednik
Foto: Pixabay
Zakonodavci se trude da osiguraju da američka tajna služba ima dovoljno novca i resursa da zaštiti predsedničke kandidate usred ponovljenih pretnji nasiljem. Nejasno je, međutim, koliko mogu da urade samo nedeljama pre izbora, ili da li bi dodatno finansiranje odmah napravilo razliku.
 
Demokrate i republikanci su ove nedelje razgovarali sa agencijom kako bi saznali da li su potrebna dodatna sredstva. Senator iz Konektikata i predsednik komiteta za potrošnju koji nadgleda Tajnu službu demokrata Kris Marfi rekao je da Kongres želi da bude siguran da će, ako bude trošio nove dolare, to pomoći situaciji od sada do inauguracije.
Marfi je rekao da bi novi novac mogao da finansira dronove, partnerstva sa drugim agencijama koje bi mogle da pruže trenutnu pomoć i plaćanje prekovremenog rada za agente. 
 
Verovatno će biti dodat predlogu zakona o obustavi potrošnje koji će Kongres razmotriti sledeće nedelje kako bi vlada nastavila da funkcioniše, bilo u formi omogućavanja Tajnoj službi da brže troši novac ili u vidu davanja dolara za hitne slučajeve.
Napori su usledili nakon pokušaja atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u julu i nakon što su agenti Tajne službe tokom vikenda uhapsili čoveka sa puškom koji se krio na golf terenu u Trampovom klubu na Floridi.
 
"Mi imamo odgovornost ovde u Kongresu da dođemo do srži problema kako bismo otkrili šta možemo da uradimo povodom toga“, rekao je u utorak predsednik Kongresa republikanac Majk Džonson.

Teme

SAD

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet