Zaharova: Rusija neće učestvovati na samitima o Ukrajini

"Rusija neće učestvovati na mirovnim samitima o Ukrajini", rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Zaharova: Rusija neće učestvovati na samitima o Ukrajini
Foto: Screenshot (MSP Rusije)

Ona je tako prokomentarisala izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o nameri da u novembru održi drugi mirovni samit i na njega pozove Rusiju.

Predstavnici Rusije nisu učestvovali ni na jednom sastanku u okviru Burgenštok procesa i ne nameravaju da učestvuju u ovom procesu, navodi se u izjavi Zaharove objavljenoj na sajtu ministarstva.
"Takozvani drugi samit teži istom cilju – da se progura apsolutno neodrživa formula Zelenskog kao osnova za rešavanje sukoba, da se dobije podrška međunarodne zajednice i da se Rusiji postavi ultimatum predaje. Mi ne učestvujemo na takvim samitima", naglasila je ona.
 
Prema rečima Zaharove, "Moskva ne odustaje od političkog i diplomatskog rešavanja krize i spremna je da razgovara o zaista ozbiljnim predlozima koji uzimaju u obzir situaciju na terenu, novonastalu geopolitičku realnost i odgovarajuću inicijativu koju je formulisao ruski predsednik Vladimir Putin 14. juna".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tramp odbio još jednu debatu

Donald Tramp je na mitingu u Vilmingtonu u Severnoj Karolini odbio ideju još jedne predsedničke debate, rekavši da Kamala Haris želi revanš jer gubi.

Ukrajina zapalila skladište oružja u Rusiji

Požar je zahvatio rusko skladište oružja duboko u zemlji, izazvavši eksplozije i zatvaranje glavnog puta, pošto je Ukrajina prošle noći lansirala više od 100 dronova na Rusiju i okupirani Krim.

Zemljotres pogodio Siciliju

Zemljotres jačine 4,1 stepen po Rihterovoj skali zabeležen je jutros kod zapadne obale Sicilije, saopštio je italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju.